2110458 Before The Flood R7uqh32wnwpeezcsxgnasl6vipggiqn63zkcn5eeuqux54zcfvtq 1200x540

Before the flood

  • donderdag 18/05 17:30-19:00
  • Locatie
    Cinema ZED
  • Soort evenement
    Docu

VOLZET !!! Je kan nog tickets kopen via www.cinemazed.be

De keuze van Jan Terlouw

Before the Flood is een ijzersterke documentairefilm van Fisher Stevens (Oscarwinnaar als regisseur) en Leonardo DiCaprio (Oscarwinnaar als acteur). Ze brengen de verwoestende gevolgen van de klimaatverandering in beeld. “Ik wil mensen niet bang maken of ze murw slaan met feiten en statistieken, maar juist laten zien wat ze nu kunnen dóén om te zorgen dat onze planeet behouden blijft voor toekomstige generaties.”

Het duo reisde naar het aan een razend tempo industraliserende China en India, het door stijgende zeeniveau bedreigde eiland Kiribati, het regenwoud op Sumatra dat door landbouw vernietigd wordt … Ze praatteen toonaangevende activisten, wetenschappers en (voormalige) wereldleiders als Ban Ki-moon, Bill Clinton, Barack Obama, John Kerry, Paus Franciscus, Elon Musk … die luidop hun bezorgdheid uiten over opwarming van de aarde. Samen zoeken ze naar een antwoord op de vraag: kunnen we handelen voor het te laat is? En wat kunnen we dan doen? Voor wie het zich afvraagt, de makers compenseerden de CO2-uitstoot van hun vele vlieguren trouwens door projecten voor herbebossing in Sumatra te financieren.  

De film ging in première tijdens het Internationaal filmfestival van Toronto. Na een korte doortocht in de cinemazalen, was de film een tijd lang gratis te streamen via Youtube en Hulu, om zo veel mogelijk mensen te bereiken.