Carmien Lisadecre

Huisdichter Carmien Michels

  • Saturday 22/09 12:00-20:00
  • Locatie
    Foodcourt
  • Soort evenement
    Performance

Een dag vol Gelijkheid in woord en beeld, ontmoetingen op en naast het podium, verborgen en uitgesproken talenten … Tijdens zo’n dag gebeurt al eens iets dat in het oog springt of in het hart raakt, verwondert of uitdaagt, kwaad maakt of op de lachspieren werkt. Al die prikkels smeken om een poëtische ziel die deze beelden in woorden kunnen boetseren. Een Festivaldichter dus. En wie konden we beter kiezen dan om de Leuvense woordkunstenaar Carmien Michels om poëtische speldenprikjes uit te delen in en rond Hal 5?

Nu eens op iedereen omverblazend op een podium, dan weer zonder het oog van het publiek schrijvend aan een nieuwe roman of dichtbundel. Carmien doet het allemaal, en allemaal met even veel aanstekelijke overgave. Haar taal danst, haar beeldspraak snijdt. Nu eens troost ze, dan weer geeft ze je een shot onder je kont. Carmien staat met ogen én hart wijdopen in het leven.

Carmien werd Europees kampioen slam poetry (2016), heeft al twee romans op haar naam (Vraag het aan de bliksem en Wij zijn water), en debuteerde eind vorig jaar met een felbejubelde dichtbundel We komen van ver. Wie poëzie nog altijd associeert met oude doorrookte mannen die in donkere kroegen wat glazen rode wijn achterover slaan en tussendoor wat allitererende associaties oprispen, moet dringend kennis maken met deze woordkunstenaar met onbevangen blik, frisse pen en onstuimige stem.


© foto Carmien: Lisa Decré

Carmien Michels
Carmien Michels

Dichter, slammer, romanschrijver

© foto: Koen Broos