Schermafbeelding 2018 07 20 Om 13 28 58

Landverhuizers // postkantoor

  • Saturday 22/09 11:00-20:30
  • Locatie
    Foodcourt
  • Soort evenement
    Extra

Iedereen kent wel een vriend, collega, nicht of neef die België verruilde voor het dichte of verre buitenland. Landverhuizers. Ze lieten hun vertrouwde stek achter zich, trokken één of meerdere grenzen over en bouwden een nieuwe thuis op in een ander land.

“Hoe fijn zou het zijn om deze mensen te verrassen met een poëtisch postkaartje?” dacht podiumdichter Carmien Michels. Een van haar beste vriendinnen verhuisde dit jaar naar Colombia. Ze kroop in haar pen en schreef het gloednieuwe gedicht Landverhuizers. Uitgeverij Polis en Curieus vzw sloegen de handen in elkaar en drukten het prachtige gedicht op duizenden postkaartjes.

Migratie is van overal en alle tijden. Deze actie triggert om even stil te staan bij hoe we allemaal een geschiedenis hebben van onderweg zijn, op zoek naar een warm nest en een veilige thuis, hoe we allemaal belang hechten aan onze roots en familiebanden.

Wie is jouw favoriete Landverhuizer? Verras hem of haar met een vleugje poëzie. 
Tijdens Gelijkheid on Tour kan je in het Landerhuizers-postkantoor meteen je kaartje schrijven én opsturen. Carmien Michels
Carmien Michels

Dichter, slammer, romanschrijver

© foto: Koen Broos