Marble Sounds

Marble Sounds

  • donderdag 18/05 20:30-22:30
  • Locatie
    Labozaal
  • Soort evenement
    Podium

Tickets via deze link.

Marble Sounds slaat, twee jaar na hitsingle Leave a Light on, een nieuwe weg in met Tautou. De plaat - genoemd naar de Franse ster Audrey Tautou die Amélie Poulain onvergetelijk - betekent geen stijlbreuk, maar klinkt wel ánders dan het voorgaande werk van Marble Sounds: groots in zijn eenvoud – soms bombastisch, soms intens – met tien songs die in het gebied tussen post-rock en keurig georkestreerde pop wonen.

De melancholie, opgebouwd rond piano en strijkers, heerst nog steeds in het land van Marble Sounds. Elbow, Death Cab For Cutie en Frightened Rabbit zouden buurtbewoners kunnen zijn.

Pieter Van Dessel, het Brusselse brein achter Marble Sounds, produceerde Tautou samen met Jasper Maekelberg van Faces On TV. “Jasper heeft een groot aandeel in de uiteindelijke sound van de plaat. Daar waar ik vroeger vooral de gitaar naar voren schoof, vond hij een evenwicht tussen drum, bas, gitaar en strijkers.” Met Mattijs Vanderleen (Sunday Bell Ringers, Tommigun) verwelkomt de band een nieuwe drummer. Componist Roel Das schreef alle strijkersarrangementen, ingespeeld door een achtkoppig orkest van Casco Phil, het voormalige Belgische Kamerfilharmonie.

The Ins and Outs, de eerste single van de nieuwe plaat vat Tautou samen in één nummer: warm en
koud tegelijk, met een piano die overgaat in een zee van strijkers en nerveuze riffs.

Marble Sounds draagt een nieuw masker, maar het hart van de muziek zit nog steeds vol melancholie. “Tautou snijdt dieper, we klinken matuurder dan voorheen,” aldus Van Dessel. “Soms is het makkelijker om alleen te werken, maar ik ben blij dat we dit album samen hebben gemaakt. Dit voelt aan als een grote stap vooruit.”

“50 minuten, van de mooiste die we deze editie (van Pukkelpop) al zagen.”
Humo
“Net als bij hun vorige doortocht toonde Marble Sounds zich een waardige hoofdact van Pukkelpop.”
De Morgen

Deuren 20u30
Optreden 21u00
Tickets via deze link (10 euro vvk – 14 euro kassa)