Tom Lanoye Dalilla Hermans

Tom Lanoye + Dalilla Hermans

  • Saturday 22/09 15:00-16:00
  • Locatie
    Grote Hal
  • Soort evenement
    Festivalbabbels

Tom Lanoye leeft en werkt in Antwerpen (België) en Kaapstad (Zuid-Afrika). Hij is van ontzettend veel markten thuis: romancier, dichter, columnist, scenarist en theaterauteur om maar een paar dingen te noemen. Hij is een van de meest gelezen en gelauwerde auteurs van zijn taalgebied (Nederland en Vlaanderen), en kind aan huis bij alle grote Europese theaterfestivals. Tom Lanoye neemt nooit een blad voor de mond en durft op een kritische manier heel veel dingen aan te kaarten. 

Dalilla Hermans is geboren in Rwanda en geadopteerd. In 2014 schreef ze een tekst over haar ervaringen met racisme in Vlaanderen, en sindsdien verdiept ze zich in het thema. Dalilla heeft er een missie van gemaakt polarisatie te overstijgen en terug op zoek te gaan naar dialoog tussen mensen. Ze schreef een boek over haar levenspad dat in mei 2017 uitkwam bij Manteau: “Brief aan Cooper en de wereld”. Ze is redactrice bij Charlie magazine en staat bekend als de meest gegoogelde BV van 2017, mede door haar deelname aan De Slimste Mens Ter Wereld waar ze het tot in de finale schopte. 


Twee duizendpoten, wereldburgers en multi talenten. En laat ons nu net talent in de kijker zetten. Met andere woorden, de perfecte match op vele vlakken! Het wordt een gezellige babbel, over opgroeien in een warm nest, en hoe belangrijk je omgeving is in het ontdekken en ontwikkelen van je talenten. Hoe het ontmoeten van de juiste persoon op het juiste moment je precies dat juiste duwtje in de rug kan geven. Een beetje over rolmodellen ook dus. En inspirerende juffen en meesters. 

Een babbel over wereldburgers. Wat het betekent om wereldburger te zijn. Over thuis zijn en wat dat dan weer betekent “thuis”. En of het mogelijk is om meer dan één thuis te hebben. En natuurlijk zal het ook gaan over engagement. Dat zowel Tom als Dalilla bruisen van engagement, daar zijn wij al van overtuigd. Want “met alleen maar likes op Facebook te geven ga je de wereld niet veranderen” (dixit Tom Lanoye). 

Radiopresentatrice Annelies Moons leidt de babbel in goede banen. Met haar honger naar verhalen en haar straffe muzieksmaak maakt ze heerlijke radio. Grappige, warme en spontane babbels of interviews? Haar specialiteit!